07 decembrie 2007

Este România pregătită pentru “social networking”?

Despre fenomenul de socializare se vorbeşte foarte mult în România. Unii spun că e un moft, alţii că aceasta este viitorul internetului, ba mai mult că începe să devină un mijloc de comunicare foarte important.

Tot acest concept de social networking gravitează în jurul ideei că un utilizator îşi strânge în jurul său toţi prietenii, cunoscuţii, creându-se astfel o reţea uriaşă de oameni şi legături interpersonale între aceştia. Există multe exemple în acest sens, precum MySpace, Hi5, Facebook sau Friendster, care la nivel mondial înglobează sute de milioane de membri, printre care şi foarte mulţi români.

Desigur acest trend nu a ocolit nici România unde jucători mari ca Neogen încearcă să pună bazele unei astfel de comunităţi. Potenţialul, însă, este unul enorm şi asta pentru că numai pe Hi5.com există peste 1 milion de utilizatori români înregistraţi, ceea ce spune multe.

Doar anul acesta au apărut două reţele sociale româneşti care încearcă atragerea utilizatorilor români pe platforme în limba română şi adaptate publicului autohton.

Este vorba despre Ahoy.ro şi Socializează.ro. Dacă despre cel din urmă s-a vorbit mult la momentul lansării, acum a ajuns un site obscur. În schimb, Ahoy.ro a adoptat strategia paşilor mărunţi reuşind să se menţină ba chiar să atragă mii de utilizatori în doar câteva luni şi asta în condiţiile în care accesul în reţea se face doar pe bază de invitaţie.

Acest fapt demonstrează că există un apetit sporit în rândul românilor pentru socializare. Aceasta a fost şi motivul pentru care echipa din spatele proiectului, doi tineri pasionaţi de internet, au hotărât să-şi premieze membri cu ocazia împlinirii primului an de existenţă dar şi pentru a marca sărbătorile care se apropie.

Astfel, concursul lansat în urmă cu doar o săptămână, şi care se derulează până la Crăciun, a atras peste 1.700 de noi membri într-o perioadă aşa de scurtă, ceea ce este un rezultat apreciabil. Şi lucrurile nu se opresc aici, pentru că imediat după anul nou, noi acţiuni sunt planificate. Impulsionaţi de rezultatele promiţătoare obţinute în ultimele luni, echipa lucrează deja la detaliile planului de bătaie pentru anul viitor, tocmai pentru ca acest an 2008 să fie marcat de reuşitele meritate.

Niciun comentariu: