29 octombrie 2007

Bănuieli adeverite din blogosfera românească

Unii fac studii de piaţă pentru a afla ceea ce alţii bănuiesc şi pentru care chiar ar băga mâna în foc:

Cel mai probabil, persoana care stă în spatele unui blog are între 21 şi 25 de ani, este bărbat, are studii superioare, lucrează în IT&telecom şi petrece mult mai mult timp ìnavigând“ pe internet decât în faţa televizorului, arată RoBloggers Survey 2007.

Sondajul, iniţiat şi realizat de Cristian Manafu şi Carmen Holotescu, în rândul a 702 bloggeri, mai arată că cei mai mulţi dintre chestionaţi activează în IT&telecom (21%), în timp ce 13% sunt studenţi, un alt procent similar lucrând în media.

Bloguri care conteaza

200 de jurnale online din România pot fi luate în calcul pentru o campanie publicitară, datorită traficului şi influenţei pe care o au. Numărul blogurilor autohtone depăşeşte câteva zeci de mii, însă cele care pot fi considerate active sunt în jur de 10.000.

Totuşi mă îndoiesc serios că sunt 10.000 de oameni care scriu periodic pe blog, aşazişii blogări activi. Că e aşa sau nu, nu prea contează. E important că blogul devine un mijloc de comunicare relevant, urmărit, informativ şi care tinde să devină o alternativă la presa tradiţională.

Niciun comentariu: